Hoppa till innehåll
Medlem
Medlemsförmåner
Bli medlem
Logga in
Landslag
Bagarlandslaget
Medlemmar
Tidigare prestationer
Juniorbagarlandslaget
Medlemmar
Tidigare prestationer
Tävlingar
Beredskapsbröd
SM Unga Bagare
Tävlingen
Vinnare
Skolmästerskapen
Tävlingen
Vinnare
Mack SM
Tävlingen
Vinnare
Årets Företagare i bageribranschen
Tävlingen
Vinnare
Årets Konditor
Tävlingen
Vinnare
Utbildning
Bli bagare eller konditor
Grundutbildning gymnasienivå
Grundutbildning vuxen
Nationella Yrkesprov
Yrkeshögskolor
Gesällbrev
Mästarbrev
Studiematerial
För lärare
Handledning apl
Ta emot praktikanter
Press & nyheter
Om oss
Distrikt
Mässor
Förbundet
Befattningshavare genom åren
Styrelsen
Brödinstitutet
Kontakt
Medlem
Medlemsförmåner
Bli medlem
Logga in
Landslag
Bagarlandslaget
Medlemmar
Tidigare prestationer
Juniorbagarlandslaget
Medlemmar
Tidigare prestationer
Tävlingar
Beredskapsbröd
SM Unga Bagare
Tävlingen
Vinnare
Skolmästerskapen
Tävlingen
Vinnare
Mack SM
Tävlingen
Vinnare
Årets Företagare i bageribranschen
Tävlingen
Vinnare
Årets Konditor
Tävlingen
Vinnare
Utbildning
Bli bagare eller konditor
Grundutbildning gymnasienivå
Grundutbildning vuxen
Nationella Yrkesprov
Yrkeshögskolor
Gesällbrev
Mästarbrev
Studiematerial
För lärare
Handledning apl
Ta emot praktikanter
Press & nyheter
Om oss
Distrikt
Mässor
Förbundet
Befattningshavare genom åren
Styrelsen
Brödinstitutet
Kontakt
Logga in
Handledning under en praktikperiod
Målet är att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina yrkeskunskaper och förbereda sig inför arbetslivet.
Apl
APL ingår i gymnasieskolans och vuxenutbildningens yrkesprogram.
Praktikperioden är minst 15 veckor och syftar till att ge grundläggande yrkeskunskaper och arbetslivserfarenhet.
Säkerställ att det är tydligt vad som ska uppnås.
Ha regelbunden kontakt utbildningen för att följa upp lärandet och hantera eventuella utmaningar.
Lärande i arbetet
LiA är en del av Yrkeshögskoleutbildningar (YH) och är mer omfattande och yrkesinriktad.
Den utgör en tredjedel av utbildningstiden, vilket motsvarar cirka 20–30 veckor, beroende på program.
LiA ger en djupare förståelse och ofta en direkt koppling till framtida anställningar.
Stötta eleverna att analysera sina erfarenheter och koppla dem till teori och framtida yrkesroll.
Medlem
Medlemsförmåner
Bli medlem
Logga in
Landslag
Bagarlandslaget
Medlemmar
Tidigare prestationer
Juniorbagarlandslaget
Medlemmar
Tidigare prestationer
Tävlingar
Beredskapsbröd
SM Unga Bagare
Tävlingen
Vinnare
Skolmästerskapen
Tävlingen
Vinnare
Mack SM
Tävlingen
Vinnare
Årets Företagare i bageribranschen
Tävlingen
Vinnare
Årets Konditor
Tävlingen
Vinnare
Utbildning
Bli bagare eller konditor
Grundutbildning gymnasienivå
Grundutbildning vuxen
Nationella Yrkesprov
Yrkeshögskolor
Gesällbrev
Mästarbrev
Studiematerial
För lärare
Handledning apl
Ta emot praktikanter
Press & nyheter
Om oss
Distrikt
Mässor
Förbundet
Befattningshavare genom åren
Styrelsen
Brödinstitutet
Kontakt
Logga in medlem