MACK SM 2025
Öppnar i augusti
Om ansökan
- Du ansöker med ett recept på din tävlingsmacka med tillhörande bilder.
- En bild ska visa hela mackan upplagd så som du tänkt servera den under finalen.
- Receptet ska skickas in i en Word fil eller PDF fil.
- Receptet ska innehålla måttanvisningar och tillvägagångssätt.
- En beskrivning av ditt koncept kopplat till temat.
- Arrangören eller sponsorer av tävlingen Mack-SM kan komma att publicera ansökningsbilderna vid senare tillfälle.
- Inför finalen får det inskickade bidraget varken med bild eller recept publiceras offentligt i någon form utan medgivande av Sveriges bagare & konditorer AB. Publicering av någon del av ansökningsbidraget kan leda till diskvalificering i tävlingen Mack-SM.
Processen efter ansökan
- Samtliga inskickade bidrag inom ramen för ansökans öppettider granskas för att säkerställa att nämnda kriterier uppfylls.
- I september meddelas vilka som har tagit sig vidare till final.
- Inför PR och informationsträffen i Stockholm behöver du ta med dig din macka.
PR och infomrationsdag
PR och informationsdag arrangeras i Stockholm
- Uttagna till finalen är inbjudna till en PR och informationsdag i Stockholm.
- Finalisterna tar med sig sin färdiga tävlingsmacka till Stockholm. Endast hopsättning av mackan går att göras på plats.
- Sveriges bagare & Konditorer AB bekostar resa med tåg för de finalister som bor utanför Stcokholm. Andra kostnader som boende och råvaror med mera bekostas av de tävlande.
Final
Finalen av Mack-SM äger rum den 8 november i Stockholm.
- Du som finalist i Mack-SM 2025 förväntas vara tillgänglig och delta i aktiviteter och evenemang för media och sponsorer som arrangören Sveriges bagare och konditorer bedömer lämpliga.
- Finalisterna förväntas även vara tillgängliga under en PR-dag och informationsträff i Stockholm i september.
- I samband med finalen bekostar Sveriges bagare & konditorer resa med tåg inom Sveriges samt boende.
- I samband med finalen den 8 november arrangeras en middag för finalisterna.
Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss som arrangerar tävlingen?
Vid frågor är du välkommen att kontakta tävlingsledningen via:
Erica Bjerregaard
- +46 72 206 27 62
- erica@bageri.se