Testlag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sodales porttitor orci, eu elementum metus laoreet non. Phasellus lacinia, urna bibendum laoreet semper, nulla lacus pharetra sapien, mattis vehicula lacus nibh id dolor. Sed consequat purus ac laoreet mattis. Integer tincidunt nec tortor nec vulputate.

En kunskapskälla till allt om mat, hälsa och klimat

Med bröd i fokus och på vetenskaplig grund. Brödinstitutet lyfter fram brödets goda smak och det positiva sambandet med god hälsa och klimatsmarta val, med vetenskapen som grund. Det gör vi genom att kommunicera i olika slags medier och genom att vara aktiv i nätverk med personliga tränare, dietister, bagare, skolsköterskor, läkare, nutritionsforskare och många andra i samhället. Med brödet och saklighet som grund skapar vi  goda, hälsosamma och klimatsmarta måltidslösningar. Inte sällan sker det genom att vi tar död på myter.

Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.