OM SM UNGA BAGARE

Tävlingens upplägg

SM Unga Bagare 2025 - Finaldag 12 mars - Batch2 - FOTO S1 (725)

1. Ansökan

natalie_rundstrom__vinnare_sm_unga_bagare_2025_skadebrod (1)
2. PR-dag

.

Natalie Rundström, vinnare SM Unga Bagare 2025
3. Final

 

  • Matbröd – 12 stycken med tre olika utseenden (uppslag)

  • Frallor/kuvertbröd – 45 stycken fördelat på tre olika varianter

  • Bullar – 45 stycken i tre olika smaker eller former

  • Kavlade degar – Tre olika varianter, till exempel wienerbröd, brioche eller croissantdeg. 15 stycken av varje sort

  • Skådebröd – Ett kreativt brödverk bakat av ätbar deg. Basen får vara max 40×60 cm och höjden ska vara minst 40 cm. 

  • Tema och utformning är helt fritt – här får fantasin ta plats!

 

Juryn bedömer:
Smak, utseende och metod – där det praktiska hantverket vägs in, inklusive hur rent, organiserat och professionellt deltagarna arbetar under tävlingen.

Reglerna följer i stort samma upplägg som vid EM för Unga Bagare. Här hittar du både tävlingsreglerna och detaljer kring vad som ska bakas – klicka här.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som arrangerar tävlingen?

Vid frågor är du välkommen att kontakta tävlingsledningen via: 

Erica Bjerregaard