Fördjupa dina kunskaper
Det är viktigt och roligt att fortsätta utbilda sig efter avslutad grundutbildning. Det finns många sätt att utveckla sina kunskaper.

Yrkeshögskola
Det bästa sättet att förkovra sig är att, efter några års praktisk yrkeserfarenhet, genomgå någon av de eftergymnasiala utbildningar som finns. Utbildningarna bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har några års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor.
Detta sker genom de Yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar) för bagare/konditor som finns vid Yrgo, högre yrkesutbildning, i Göteborg, Västerås yrkeshögskola och vid Österänggymnasiet i Kristianstad. Dessa ger fördjupade och breddade yrkeskunskaper och ger även ett bra avstamp för vidare studier. De erbjuder dig också en möjlighet att avlägga ett gesällprov.
Specialkurser
På vissa håll i landet erbjuds en- eller tvådagars kurser inom ett speciellt ämnesområde. Exempel på dessa utbildningar är de som genomförs i regi av Werners Gourmetservice och Restaurangakademin.
Werners Education
Werners Educations ambition är att göra kunskap mer tillgänglig. De skapar och utvecklar utbildningsprogram i nära samarbete med sina kunder samt Valrhonas och Sosas chefskonditorer. Utbildningarna, som är en kombination av teori och praktik, riktar sig till personal på konditorier, caféer, hotell och restauranger.
Werners Education erbjuder olika upplägg för utbildning, antingen hos sina kunder eller i deras egna lokaler i Skara.
Restaurangakademien
Restaurangakademien erbjuder ett antal kurser inom konditori och bageri som upptar allt ifrån choklad och desserter till modern bakning. Till dessa kurser kan vem som helst anmäla sig och de ger en fördjupad yrkeskunskap.
Branschspecifika kurser
Som praktisk vidareutbildning anordnar också Sveriges bagare & konditorer egna kurser. Dessa vänder sig till medlemsföretagen och ger en vidareutbildning inom ett aktuellt område. Det kan t ex vara en kurs i marknadsföring, i lönsamhetsanalyser eller i praktisk försäljningsteknik. Dessa kurser är mycket uppskattade, eftersom det ofta är ämnesområden som medlemsföretagen själva har tagit initiativet till. För aktuell information angående dessa kortkurser, skicka ett mail till kansli@bageri.se.
Diplomerad bagare för industribageri
Diplomerad bagare för industribageri är såväl en industriellt praktisk som teoretisk vidareutbildning för dig som varit anställd under minst 6 månader, räknat från grund- och färdigutbildningen. Den kan också utgöra en färdigutbildning för dig som gått gymnasieskolans grundutbildning
Utbildningen ger dig en allsidig erfarenhet av samtliga arbetsmoment vid industriell produktion av bröd och bakverk. Du som deltar i utbildningen får färdighetsträning i arbetsmoment som du normalt inte arbetar med. Avsikten är också att öka dina teoretiska kunskaper om råvaror och kemiska förlopp, hygien, teknik och teknologi vid tillverkning av bröd och bakverk.