OM SKOLMÄSTERSKAPEN
Tävlingens upplägg

1. Ansökan

2. Digital informationsträff

3. Final
Tävlingen består av ett praktiskt prov uppdelat i fem delmoment som tillsammans testar både samarbete och individuella färdigheter.
- Matbröd
– Bröd bakat av 6000 g mjöl (minst 25 % fullkorn)
– Fyra större bröd (1000 g) och flera mindre (500 g) med olika uppslagningar. Vetebröd
– Fyra olika sorters bullar (15 st av varje, totalt 60 bullar)
– En sort ska vara slät/ofylld – alla bullar ska väga ca 55 gWienerbröd
– Fyra olika fyllda wienerbröd (15 st av varje)
– Kavlas på smör, total vikt per wienerdeg ca 3500–3700 gMarsipanfigurer
– Fyra handgjorda figurer (lika och jämnstora) av max 400 g färgad marsipanTårta
– Två prinsesstårtor per deltagare
– En med dekoration (”Grattis + namn” och marsipanrosor), en för avsmakning
Tävlingsupplägg
Varje skola ställer upp med ett lag om två elever.
Moment 1–3 genomförs gemensamt i par.
Moment 4–5 genomförs individuellt.
Bedömningen görs på lagets samlade prestation.
Vem kan tävla?
Tävlingen är öppen för elever i årskurs 3 på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning bageri och konditori.
Tävlingstid
Totalt har varje lag 4,5 timmar till sitt förfogande, med ytterligare 1 timme och 15 minuter för uppvägning dag ett.
Tävlingsregler
Här hittar du tävlingsreglerna från 2025 år som PDF.
Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss som arrangerar tävlingen?
Vid frågor är du välkommen att kontakta tävlingsledningen via:
Erica Bjerregaard
- +46 72 206 27 62
- erica@bageri.se