Årets Konditor 2025

Om 2025 års tävling

Ansökan är öppen mellan den 7 april kl. 10.00 och den 22 april kl. 15.00. I maj presenteras vilka som gått vidare till semifinalen.  Semifinalen arrangeras i Stockholm i slutet av maj. Finalen är den 6-7 november i Stockholm.

Arets_konditor_tarta_hilma_press

Ansökan

Öppen mellan den 7 april kl. 10.00 och den 22 april kl. 15.00.

_E1A3261
Semifinal

Arrangeras i Stockholm i maj

Vinnare Hilma Strömberg
Final

Finalen av Årets Konditor, SM för professionella konditorer äger rum under två dagar, 6-7 november.

Öppen mellan den 7 april kl. 10.00 och den 22 april kl. 15.00.

Om ansökan

  • Du ansöker med ett recept på valfri tårta med tillhörande bilder.
  • En bild ska visa hela tårtan och en annan bild ska visa en uppskuren bit där innehållet syns.
  • Tårtan ska tas med till semifinalen om du går vidare.
  • Receptet ska skickas in i en Word fil eller PDF fil.
  • Receptet ska innehålla måttanvisningar och tillvägagångssätt.
  • Arrangören eller sponsorer av tävlingen Årets Konditor kan komma att publicera ansökningsbilderna vid senare tillfälle.
  • Inför finalen får det inskickade bidraget varken med bild eller recept publiceras offentligt i någon form utan medgivande av Sveriges bagare & konditorer AB. Publicering av någon del av ansökningsbidraget kan leda till diskvalificering i tävlingen Årets Konditor.
Planering av ansökningsbidraget
  • Inför en eventuell semifinal ska ansökningsbidraget (tårtan) tas med färdig i sin helhet till Stockholm. Endast slutdekoration får göras på plats. Tid och plats meddelas till de som tagit sig vidare till semifinal.

 

Processen efter ansökan
  • Samtliga inskickade bidrag inom ramen för ansökans öppettider granskas av personal på Sveriges bagare & konditorer AB för att säkerställa att ovannämnda kriterier uppfylls.

 

  • I maj meddelas vilka som har tagit sig vidare till en eventuell semifinal.

Semifinal

Semifinalen arrangeras i Stockholm i maj. 

  • Uttagna till semifinal tar med sig sin färdiga tårta till Stockholm och deltar i finalen av Årets Konditor 2025. 
  • Sveriges bagare & Konditorer AB bekostar resa med tåg för de konditorer som bor utanför Stockholm. Andra kostnader som boende och råvaror med mera bekostas av de tävlande. 

Final

Finalen av Årets Konditor, SM för professionella konditorer äger rum under två dagar, 6-7 november.

  • Du som finalist i Årets Konditor 2025 förväntas vara tillgänglig och delta i aktiviteter och evenemang för media och sponsorer som arrangören Sveriges bagare och konditorer bedömer lämpliga.

 

  • Finalisterna förväntas även vara tillgängliga under en PR-dag och informationsträff i Stockholm i maj samt en dag med Arla.
  • I samband med finalen bekostar Sveriges bagare & konditorer resa med tåg samt boende. 

 

  • I samband med finalen den 7 november arrangeras en middag för Årets Konditor, där tidigare vinnare, jury, branschprofiler och andra hedersgäster är inbjudna.

Se finalen

Finalen av Årets Konditor, SM för professionella konditorer äger rum under två dagar, 6-7 november.

  • Du som finalist i Årets Konditor 2025 förväntas vara tillgänglig och delta i aktiviteter och evenemang för media och sponsorer som arrangören Sveriges bagare och konditorer bedömer lämpliga.

 

  • Finalisterna förväntas även vara tillgängliga under en PR-dag och informationsträff i Stockholm i maj samt en dag med Arla.
  • I samband med finalen bekostar Sveriges bagare & konditorer resa med tåg samt boende. 

 

  • I samband med finalen den 7 november arrangeras en middag för Årets Konditor, där tidigare vinnare, jury, branschprofiler och andra hedersgäster är inbjudna.