Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Välkommen till en digital kurs om saltsänkning i bröd

Här finns det mesta du behöver veta om salt i allmänhet och om salt i bröd specifikt.

Utbildningen för dig som är verksam i bageribranschen innehåller 9 kortare (1 - 4 minuter) filmer om varför det är viktigt med mindre salt i vår mat men också vilka utmaningar som det är förknippat med vid bakning. Filmerna visar även vilka metoder som finns för att sänka saltmängden i bröd utan att påverka smak, hållbarhet och kvalitet eller bakegenskaper.

Filmerna bör med fördel ses i nummerordning.

Filmerna är ett resultat av ReduSalt, ett samarbetsprojekt mellan livsmedelsproducenter, forskare och myndigheter som Sveriges bagare & konditorer var delaktig i mellan 2016 och 2022.

Vid frågor kontakta Maria Sitell, maria@brodinstitutet.se alt. 0707645884.


1. Inledning och instruktion


2. Saltet och hälsan


3. Utmaningar - smakupplevelse


4. Utmaningar - mikroorganismer 


5. Utmaningar - processbarhet 


6. Metoder - stegvis och enkel saltsänkning



7. Metoder - saltersättare och smakkombinationer 


8. Metoder - varierad salttillförsel 


9. Avslutning