Gymnasieskolans utbildning i bageri- och konditorikunskap syftar till att ge eleverna goda kunskaper om hantverksmässiga metoder för att framställa bröd och konditorivaror. De två böckerna BAGERI och KONDITORI utgör tillsammans ett modernt och inspirerande läromedel för denna treåriga gymnasieutbildning. Böckerna syftar till att ge eleverna den kompetens som i dag efterfrågas på landets bagerier och konditorier. Här presenteras de grunder och tekniker som yrket kräver,men också många nya typer av populära bakverk, som surdegsbröd och moussetårtor. Den omarbetade, tredje upplagan av BAGERI innehåller nu även ämnena Yrkesräkning och Livsmedelshygien.

BAGERI och KONDITORI sätter en ny standard för yrket i Sverige. En liknande referensbok har hittills saknats på svenska. Böckerna är framtagna i nära samarbete med lärare, pedagoger och yrkesverksamma bagare och konditorer.

En lärarhandledning finns också framtagen till böckerna, den kan laddas ner här.

"Bageri - grunderna som varje bagare måste kunna"

Rubriker ur innehållet:

  • Brödhistoria
  • Svensk brödtradition
  • Vad är bröd egentligen?
  • Mjöl
  • Råvaror
  • Bagerikemi
  • Deggörning
  • Brödförbättringar
  • Söta bröd
  • Laminerade degar
  • Brödfel
  • Mat, bröd och hälsa
  • Hygien
  • Yrkesräkning
  • Recept

Pris: 289 kr exkl moms och frakt
Tredje upplagan 2016, ISBN: 978-91-7736-644-7
Informationsförlaget/Beställs via Stjärndistribution tel: 0290-767688 eller order@sdist.se

 "Konditori - grunderna som varje konditor måste kunna"

Rubriker ur innehållet:

  • Anslag
  • Socker
  • Krämer
  • Mousser
  • Glasyrer
  • Tårtor och bakelser
  • Småbröd och bitar
  • Mördeg och pajdeg
  • Frysta desserter
  • Choklad

Pris: 289 kr exkl moms och frakt
Andra upplagan 2015, ISBN: 978-91-7736-645-4
Beställs via Stjärndistribution tel: 0290-767688 eller order@sdist.se