Sveriges bagare och konditorer
Tillbaka till pressmeddelanden

VM i Konditori i Lyon 2017 avgjort

Innovationspris till det Svenska Konditorlandslaget i Konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie. VM för konditorlandslag är över och Sverige hamnade på plats 11 av 22 tävlande nationer med temat ”Fashion” och vann dessutom pris för bästa innovation. Det franska laget tog hem guldet följt av silvermedaljörerna Japan och bronsmedaljörerna Schweiz.

– Vi är så otroligt nöjda och glada med vår prestation idag. Att åter igen befinna sig på den

här tävlingsarenan med världens bästa konditorer är en oförglömlig upplevelse, säger Tony

Olsson lagledare för det Svenska Konditorlandslaget. Vi fick mycket positiv feedback för

våra smaker, helheten på bordet, temat, vårt arbetssätt och även det faktum att vi hade två

kvinnliga tävlanden. Ett kvitto på det är priset för bästa innovation.

Lyon i Frankrike är vartannat år, platsen för några av årets viktigaste gastronomiska

händelser, då både Bocuse d´Or och Coupe du Monde de la Pâtisserie arrangeras på samma

arena. 2015 tävlade det Svenska Konditorlandslaget i VM och kom på en sjundeplats. I år

tävlade det svenska laget igen med lagmedlemmarna och konditorerna Maria Grave, Lina

Östberg och Ronny Latva. Lagledare är Tony Olsson och coach Martin Isaksson.

– Våra sponsorer gör det möjligt för laget att träna intensivt under lång tid, resa till Lyon,

genomföra tävlingen och tävla mot världens bästa konditorer, säger Martin Lundell Vd för

Sveriges bagare & konditorer. Ett stort tack till Arla Foods, Werners Gourmetservice, KåKå,

J.A Sundqvist, Segers, Arbesko, Dalblads Chocolate Machines, Scanbox, Bakers och Kitchen

Aid.

Under tio timmar i tävlingsköket skapade laget sina tävlingsbidrag temat ”Fashion ” i form av

en chokladskulptur, chokladdessert med Valrhona Grand Cru, en sockerskulptur,

tallriksserverad dessert, en isskulptur och frusen dessert med Ravifruit frukt- eller bärpuré.

Fashion

Varje lag presenterar sina bidrag enligt ett eget valt tema och Sverige valde denna gång

tävlingstemat ”Fashion”. Ett tema som gav konditorerna utrymme till stor kreativitet och

konstnärlighet samt teknik.

Ytterligare information

Tony Olsson, Lagledare, 073-402 77 57

Ingrid Persson, Projektledare, 070-534 88 85

Martin Lundell, Vd Sveriges bagare & konditorer, 070-364 67 94

Coupe de Monde de la Pâtisserie

http://www.cmpatisserie.com/

https://www.facebook.com/CoupeMondePatisserie

Högupplösta pressbilder eller pressfrågor

Petra Whitehead, petra@whiteheadpr.net, 0734-40 78 31

Sveriges bagare & konditorer AB

Box 55680
102 15 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-762 67 90

Sveriges bagare & konditorer, SBK, är branschorganisationen för landets alla bagerier och konditorier. Vi arbetar sedan år 1900 för att göra det lättare att driva bageri och konditori i Sverige och företräder landets ca 15000 bagare och konditorer. Vi servar främst aktiva bagerier och konditorier. För att säkerställa framtida arbetskraft är vi även aktiva i utbildningsfrågor, så att svenska folket även i framtiden ska kunna njuta av fantastiskt bröd, tårtor, bakelser, semlor och andra goda bakverk som landets alla duktiga bagare och konditorer bakar. Vårt officiella namn är Sveriges bagare & konditorer AB, men vi kallas ofta Bageriförbundet av den äldre generationen.