Sveriges bagare & konditorer bjuder in alla medlemmar till Höstträffen i syfte att stärka dig och din verksamhet.

När: 10 september 2019
Var: van der Nootska palatset, S:t Paulsgatan 21 på Södermalm, Stockholm
Pris: Kostnadsfritt
Anmälan: jesper@bageri.se

PRELIMINÄRT PROGRAM
10.00-12.15 Besök i bagerier och konditorier
Vi samlas utanför det första bageriet, Bullar & Bröd på Valhallavägen 65 kl 10. Därifrån åker vi i grupper med tunnelbana till övriga bagerier. Du kan även välja att ansluta på van der Nootska Palatset till lunch kl 12.15 - meddela i så fall! 

Bullar & Bröd - trendigt inrett bageri/café på Valhallavägen 65 som drivs av Gabriel diGrado (Årets Bagare 2015) och Linda Aving. Nominerat till DN:s Gulddrake i år. Öppnade hösten 2017.

Fosch, på Löjtnantsgatan 8, är ett konditori/bageri som ligger i framkant med sina moderna bakverk och sitt sätt att lyfta fram råvarornas ursprung. Fosch vann DNs: Gulddraken 2018 Även vinnare av Svenska Gastronomipriset 2017 och 2018 för konditorernas konditori, Fast food awards 2019 och blev årets coffee shop. Forsch drivs av Malin Ekelund med ursprung från Gotland och Demien Foschiatti.

Bageri Petrus på Swedenborgsgatan utsågs till Årets bageri i White Guide 2017. Idag har Petrus två vinnare av Årets Bagare, tillika medlemmar i Svenska Bagarlandslaget, i sitt bageri. 

S:t Pauls bageri på S:t Paulsgatan 24 öppnade i augusti 2018 och drivs av Robert Sigmund. Bageriet blev i år nominerat till DN:s Gulddrake.

12.15 Lunch på van der Nootska palatset

13.00-17.00 Eftermiddagspass inkl fika från förmiddagens besökta bagerier
* Heta frågor i bageribranschen - yrkesprov, fakta och ofakta om kolhydrater och gluten
Martin, Maria och Jesper, Sveriges bagare & konditorer, Brödinstitutet

*Så går du från den enskildes rädsla att misslyckas till en gemensam vilja att uppnå något stort. Överstelöjtnant Robert Karjel ger inspirerande föreläsning utifrån sina erfarenheter från piratjakt i Somalia och Estoniakatastrofen.
Robert Karjel, Överstelöjtnant Försvarsmakten

* Så tänker facket - vägen till bättre samarbete - och syn på kommande avtalsrörelse
Eva Gouvelin, förbundsordförande Livsmedelsarbetareförbundet (Livs)
OBS! Eva kommer inte få tillgång till deltagarlistan, så om du inte har kollektivavtal kan du ändå komma utan att vara rädd för att bli uppsökt efteråt.

* Så tänker våra företrädare i diskussioner med facket. Vad kan du göra för att stärka din förhandlingsposition mot facket?
Henrik van Rijswijk, förhandlingschef på Livsmedelsföretagen (Li)

* Prisutdelning Årets Företagare i bageribranschen 2019

Finalisterna, som du träffar under dagen, är:
Anna Björlin, Lidingö Bröd & Patisserie, Stockholm.
Heléne och Micael Stålbom, Stålboms, Falkenberg.
Mattias Ljungberg och Roy Fares, MR Cake, Stockholm & Göteborg.
Anna och Ola Lanemo, Lanemo Konditori, Linköping
Peter och Christin Halldén, Peters Konditori, Falkenberg.

Dagen är öppen för alla medlemmar i Sveriges bagare & konditorer. Även samarbetspartners och leverantörer i branschen är välkomna i mån av plats. (Vi har bokat en lokal som vi tror ska räcka till för alla som är intresserade att komma.)