Sveriges bagare och konditorer
Tillbaka till nyhetslistan

World Chocolate Masters

World Chocolate Masters är världens mest prestigefyllda tävling i choklad. Till finalen i Paris dem 28-30 oktober har den svenske konditorn Gustaf Mabrouk kvalificerat sig efter uttagningstävlingen Callebaut Nordic Cup i Odense, Danmark.

World Chocolate Masters arrangeras vartannat år och alltid i Paris i samband med chokladmässan, Salon du Chocolat. De nordiska färgerna representeras denna gång av svenske Gustaf Mabrouk och danske Ronnie Holmen. Gustaf är till vardags utvecklings- och provbagare hos Delicato i Huddinge. Han tränar nu för fullt med att tillverka sina VM-produkter för att nå sin formtopp i slutet av oktober.

Tävlingsmomenten består av chokladskulptur, tårta, dessert och doppade respektive gjutna praliner. Årets tema är smakernas arkitektur.

Övriga länder i tävlingen är Australien, Belgien, Nederländerna, England, Japan, Mexiko, Brasilien, Kanada, USA, Italien, Frankrike, Polen, Schweiz, Spanien, Turkiet, Macao, Ryssland, Tyskland och Danmark.

Sveriges bagare & konditorer AB

Box 55680
102 15 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-762 67 90

Sveriges bagare & konditorer, SBK, är branschorganisationen för landets alla bagerier och konditorier. Vi arbetar sedan år 1900 för att göra det lättare att driva bageri och konditori i Sverige och företräder landets ca 15000 bagare och konditorer. Vi servar främst aktiva bagerier och konditorier. För att säkerställa framtida arbetskraft är vi även aktiva i utbildningsfrågor, så att svenska folket även i framtiden ska kunna njuta av fantastiskt bröd, tårtor, bakelser, semlor och andra goda bakverk som landets alla duktiga bagare och konditorer bakar. Vårt officiella namn är Sveriges bagare & konditorer AB, men vi kallas ofta Bageriförbundet av den äldre generationen.